Měsíční nabídka

Green Gondola > Restaurace Plzeň > Měsíční nabídka

Kromě stálého jídelního lístku vám nabízíme zpestření v podobě sezónních menu, takzvaného Gastro kalendáře na každý měsíc. Připravujeme pro vás jídla spjatá s daným ročním obdobím, a tedy uvařená ze sezónních surovin vypěstovaných v roční době pro ně přirozené. Nahlédněte do našeho gastronomického kalendáře a nechte se unést chutí přírody:

Měsíční nabídka červenec – srpen

Začíná období prázdnin, letních radovánek, ale také sezóna, kdy rádi grilujeme a příroda nám dává úžasné plody ovoce. Pro měsíc červenec jsou typické meruňky. Nechte se zlákat dokonalým předkrmem v podobě Bruschetty s rajčatovým tataráčkem a avokádem, která povzbudí chuť k jídlu. Jako hlavní chod jsme si pro Vás připravili Grilované kotlety na rozmarýnu se steakovými hranolky a bylinkovým dipem. A sladkou osvěžující tečkou na závěr je dezert zvaný Meruňkový sorbet s mátou. Menu si můžete užít celé 3 chodové, případě jen to, co Vás osloví. Přejeme dobrou chuť.
zobrazit


Měsíční nabídka červen

Napadlo by vás, že jahody patří do rodiny růží? A víte, kolik semínek je na jedné jahodě? Průměrná jahoda má na svém povrchu kolem 200 semínek. Plody jsou skvělé nejen ve známých sladkých podobách, ale i naslano. Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně. Také podíl proteinů, tuků a sodíku je v nich velmi nízký. Společně s množstvím vitaminu C, kyseliny listové, draslíku a železa jsou sacharidy nejvýznamnější živinou v jahodách. Na území Čech se začaly jahody pěstovat až v devatenáctém století v okolí Neveklova na Benešovsku. My vám z těchto chutných plodů připravíme Studenou jahodovou polévku s meduňkou, osvěžující Salát s pečeným roastbeefem s jahodovým dresinkem a jako sladkou tečku dezert v podobě Jahodového cheesecaku. Nabídku můžete ochutnat jednotlivě, nebo jako celé 3 chodové menu.
zobrazit


Měsíční nabídka květen

Květnový měsíc provází chřest, jehož sezóna právě začíná. Chřest povzbuzuje činnost ledvin a podporuje tak vylučování vody. Používá se při prevenci i léčbě ledvinových kamínků, u revmatismu a dny. Celkově detoxikuje organismus, urychluje látkovou výměnu, léčí kožní nemoci, posiluje srdce a imunitní systém, má i protinádorové působení. Chřest je bohatý na vápník, železo, hořčík, zinek, draslík, síru, fosfor, vitamín C, A, E a vitamíny skupiny B. V kuchyni jej upravujeme nejčastěji vařením, dušením, restováním, nebo jej zapékáme. Proto jsme se rozhodli z něj připravit rovnou dva pokrmy. U předkrmu jsme se inspirovali Itálií, a naši šikovní kuchaři se rozhodli připravit pro vás Jarní frittatu s chřestem. Jako hlavní chod jsme zvolili stále oblíbenou a poptávanou vepřovou panenku. Tentokrát zabalenou ve slanině a jak jinak, doplněnou zeleným chřestem a holandskou omáčkou. Dezert jsme se rozhodli připravit o něco svěžejší. Vychutnat si tedy můžete Citronový triffle. Veškeré pokrmy si můžete objednat jednotlivě, nebo jako 3 chodové menu.
zobrazit


Měsíční nabídka duben

V měsíci dubnu k nám přicházejí z přírody první poklady do naší kuchyně, které nutričně obohatí náš jídelníček. Kromě kopřiv, pažitky a dalších bylinek je jím i medvědí česnek. Ideální doba sběru je právě v měsíci dubnu, kdy první rostliny mají největší sílu a užitek. Medvědí česnek, který je bohatý například na vlákninu, silice, hořčiny, vitamin C, A, B1, B2, vápník, draslík, sodík, železo, zinek a hořčík, lze považovat za superpotravinu. Proto jsme se rozhodli pro vás uvařit fantastickou a nutričně bohatou Krémovou polévku z medvědího česneku s bylinkovými krutonky. Aby toho česneku nebylo příliš, druhým chodem je Baby kuřátko s jarní nádivkou a zelným salátkem, kde medvědí česnek vyměníme za jiné zelené bylinky a kuřátko tak doplníme skvělým salátkem, který je rovněž připraven ze superpotraviny, tentokrát zelí. Kdo má rád sladké, toho pak jistě potěší Borůvkový cheesecake jako sladká tečka. Můžete si u nás objednat celé dubnové menu, nebo jen pokrm, který vás osloví. Přejeme dobrou chuť!!!
zobrazit


Měsíční nabídka březen

První jarní měsíc se nese ve znamení zelené barvy. Svatý Patrik pak připadá na 17. 3. Můžete se tedy těšit na lahodné pokrmy laděné do zelena a úžasné zelené pivo, které si jednou ročně dopřeje jistě každý. Naši kuchaři si pro vás pro tento měsíc připravili lahodný Hráškový krém se zakysanou smetanou a slaninovými krutonky, Marinované telecí se špenátkem a vařenými baby brambůrky a svěží Citronový koláč jako dezert. Věříme, že si u nás pochutnáte a že Vás tyto pokrmy povzbudí do prvních jarních dní.
zobrazit


Na svatého Valentýna v Gondole

Většina z nás vidí tento svátek jako americký a spíše komerční. Na druhou stranu každá příležitost k potěšení a projevení lásky v dnešní uspěchané době má být využita. Nenechte se mýlit, tento svátek už se postupně stává oblíbeným také v Evropě. V Čechách se tento den začal slavit teprve po roce 1989, v jiných evropských zemích má ale delší tradici. V Anglii lidé v minulosti věřili, že právě 14. února si ptáci volí své partnery. Zejména holubi a holubice, které jsou známé tím, že celý život zůstávají v jednom svazku. Ve Skotsku se zase každoročně pořádá festival, na kterém si mladí lidé losují z klobouku jméno svého protějšku, se kterým pak musí protančit následující večer. V Itálii se na Valentýna konal festival pod širým nebem. Mladí lidé se shromažďovali v parcích, poslouchali hudbu, četli básně a pak korzovali se svým vyvoleným nebo vyvolenou parkem. A u nás v Gondole bychom tento den chtěli oslavit skvělým jídlem. Protože Valentýn trvá pouze jediný den, a to 14. 2., rozhodli jsme se pro vás vařit speciální Valentýnské menu od 12. 2. do 17. 2. 2019. Je to pro vás všechny, kteří 14. 2. pracujete, nebo nestíháte. Můžete se těšit na lahodné menu pro Vás i vaši polovičku a krásné romantické prostředí naší restaurace.
zobrazit


Měsíční nabídka únor 2019

Únor je měsíc, který je v gastronomii zasvěcený zvěřině. A konkrétně té naší. Dovolte nám, abychom Vás pozvali na lahůdky vytvořené právě ze zvěřiny. Ať už se jedná o lahodnou Domácí zvěřinovou paštiku nebo Srnčí medailonky na šípkové omáčce. Kdo by se ve zvěřině nenašel, může si dát tolik oblíbený dezert Tiramisu, nebo počkat na naše Valentýnské menu, které potěší nejedno srdce.
zobrazit


Měsíční nabídka listopad

Předposlední měsíc roku se nese ve znamení ryb. Výlovy rybníků jsou v tomto měsíce pro naši zemi charakteristické. Přijďte ochutnat parádní předkrm v podobě Marinované řepy, lahodného Candáta na bylinkovém másle se špenátem a rozmarýnovými baby brambůrky. Jako sladkou tečku na závěr vám nabídneme úžasný Jablkový koláč se skořicí, medem a rozinkami. Vše můžete doplnit skvělým vínem z naší nabídky Znovín, Baloun nebo Velké Bílovice. Pokud se potřebujete zahřát, svařáček vám obsluha také velmi ochotně připraví.
zobrazit


Měsíční nabídka říjen

Podzimní měsíce jsou typické pro pokrmy ze zvěřiny. V letošním roce se v měsíci říjnu můžete těšit na delikatesní Domácí drůbeží paštiku s pomerančovým chutney, Panenku z divočáka s opečeným bramborem a hruškovým pyré a Švestkový koláč s drobenkou. Zahřát se u nás můžete skvělou kávou a nebo rovnou svařákem. Přejeme dobrou chuť.
zobrazit


Měsíční nabídka září

Měsíc září je určený z pohledu gastronomie dýním a houbám. Dýně, především v kombinaci s dalšími ingrediencemi a přísadami je nejen velmi chutná, ale přináší pro naše tělo hodnotnou výživu. Účinnými látkami jsou voda a vláknina, které pomáhají zlepšit trávení. Vzhledem k tomu, že tykev obsahuje až 90 procent vody (ač se na první pohled nezdá), je vhodná také k uhašení žízně. Má v sobě celou paletu vitamínů, například vitamín C, B1 a B2, kyselinu pantotenovou a fruktózu, stejně tak velké množství minerálů, jako například měď, železo, hořčík a draslík. Posiluje imunitní systém a chrání před UV zářením. Navíc v prvních chladnějších dnech nás skvěle povzbudí.
zobrazit